internet radio stations luisteren voorbeelden

Streaming HTTP Element afspelen door truc met redirect voor Chrome v80

Afgelopen week hebben we veel vragen gehad m.b.t. het probleem dat vanaf heden onveilige elementen worden geblokkeerd in de laatste versie van Google Chrome. Dit is een lastig probleem voor veel radio stations want als je nog niet via https streamt dan speelt Chrome de stream niet meer af omdat deze als onveilig content wordt gezien. Toch zagen we dat er stations zijn waarbij de webplayer het wel deed ondanks dat het geen https stream was. Na wat onderzoek kwamen er achter hoe dit probleem opgelost kan worden. De truck is een https link door sturen naar je stream url. Zie hieronder voor een workaround.

Via .httpacces
Via je webserver kan je een https forward aanmaken, dit doe je door in het .httacces bestand dat in de root van je webserver staat een extra regel aan te maken. Met een FTP programma zoals Filezilla kun je dit bestand naar je computer kopiëren en aanpassen met een teksteditor. Een veelgebruikt programma is Notepad ++ Let Op ! Pas je .httpacces bestand alleen aan als je weet wat je doet want bij een verkeerde opmaak kan het zijn dat je website niet meer functioneert.

Voorbeeld van de re-direct:

Redirect 302 /streamingtest http://jouwipadres:poort/mountpoint 

Voorbeeld met een werkende stream op https://www.intenseradio.net:

Redirect 302 /streamingtest http://stream.intenseradio.net:8000/main

Zie hier onze test pagina, (1e HTML5 player is een http stream, 2e player is de re-direct url.

2 reacties

  1. Geweldig, werkt! Ook dit zal wel weer tijdelijk een oplossing zijn totdat alles over https moet lopen maar het is voorlopig de snelste en eenvoudigste manier om het weer werkend te krijgen. Bedankt voor het delen.

Reacties zijn gesloten.