internet radio stations luisteren voorbeelden

Alarmeringssysteem voor Icecast en SHOUTcast

Voor ons bestaande monitoring syteem Nagios hebben wij een extra plugin ontwikkeld die checkt of de encoder is verbonden is met het streaming account van Icecast of SHOUTcast. Indien er geen aansturing van de source naar het streaming account wordt waargenomen dan zal er een alert per er e-mail of sms verstuurd worden.

Omdat grote radio stations vaak gebruik maken van Icecast met meerdere mountpoints, is het voor de eigenaar heel belangrijk om te weten waar en wanneer er zich eventueel problemen voordoen met de stream.
Hiervoor hebben we een Icecast plugin ontwikkeld die een alarm afgeeft wanneer er geen luisteraars met een mountpoint verbonden zijn en wanneer het maximale aantal luisteraars per mountpoint is bereikt.
Indien de waardes weer kloppen (of de encoder weer hersteld is), dan ontvangt de eigenaar nogmaals een bericht zodat hij weet dat alles weer normaal functioneert.

nagios-icecast-shoutcast
Nagios Alarm systeem webinterface

Wij leveren dit Alarmeringssysteem gratis bij grote streaming accounts.