internet radio stations luisteren voorbeelden

MP3Gain past zonder kwaliteit verlies het volume aan

Voor eigenaars van webradio’s is het heel belangrijk om alle muziek die uitgezonden wordt op één niveau aan te bieden aan de radioautomatisering.  De reden hiervoor is dat de soundprocessing dan niet met te grote pieken te maken krijgt en het verschil dan niet meer kan opvangen. Verder komt het ook de crossfades ten goede als steeds alles op één niveau wordt aangeboden.

MP3Gain is een tool om het geluidsniveau van Mp3’s aan te passen zodat alle nummers even luid klinken. Dit programma kan zonder verlies van kwaliteit all je tracks op één niveau brengen.

In tegenstelling tot sommige andere software in deze categorie past MP3Gain niet alleen het piekniveau van het geluid aan. Mensen ervaren een nummer wat continu harde pieken heeft als minder prettig dan een nummer waar af en toe een piek hoorbaar is. MP3Gain past de audio aan op basis van een algoritme, dit zorgt ervoor dat de muziek op een gelijk geluidsniveau komt en dus prettiger is voor de luisteraar.

Het programma is er voor Windows, Dos (Command-line), Mac en Linux.

De default instelling van 89 dB vinden wij zelf iets te zacht, bij onze test hebben we het niveau tussen 92 en 94 dB gezet. Let er wel goed op dat er geen clipping ontstaat ! Dit kun je zien aan de rode Y die dan achter de naam van het nummer wordt getoond.