internet radio stations luisteren voorbeelden

Radio station toevoegen bij Radio-browser

Het is belangrijk om je als internetradiostation aan te melden bij veel radioportals en apps zodat luisteraars je station makkelijker kunnen vinden en je zo automatisch meer luisteraars krijgt.
De website Radio-browser.info is een hele handige website/portal die ervoor zorgt dat je internet radio station automatisch bij verschillende apps, websites en projecten wordt aangemeld.
Zie hier een overzicht van de grote lijst met applicaties die “Radio-Browser” gebruikt als bron.

Eigenaren van een radiostation met een Icecast stream kunnen luisterlinks, logo en geo locatie verwijzingen toevoegen in de Icecast configuratie zodat deze automatisch worden opgenomen in de radio-browser listing. Deze mogelijkheid is ook toegevoegd aan het uitgebreide streamingpaneel MSCP PRO sinds de laatste update. Je kan daar dan per mounpoint diverse items voor de radio-browser directory toevoegen.


Eversolo radio streamer open radio app aanmelden station logo icecast config radio-browserJe kan je station ook bij de Radio-Browser directory aanmelden zonder je Icecast server configuratie aan te passen, dat kan je doen via deze pagina https://www.radio-browser.info/add
Het werkt dan ook gewoon volledig, je krijgt alleen geen groene “verified” vermelding bij je radiostation. Verder zit er ook een mogelijkheid in om streams te beoordelen via “votes” Je krijgt dan stemmen als luisteraars je station opslaan als favoriet in hun app of applicatie die gebruikt maakt van Radio-Browser.

voting top open radio radio-browser add station


Er is ook een landkaart aanwezig waar je op locatie en land kan zoeken naar aangemelde radiostations. Deze kan je hier vinden: https://www.radio-browser.info/map

Mountpoint eigenschappen in Icecast met MSCP pro (o.a. stations logo)