internet radio stations luisteren voorbeelden

Streaming statistieken webapplicatie

Even een update voor de mensen die via ons Google Analytics gebruiken om hun stream te monitoren. Let op ! Per 01-07-2023 gaat deze applicatie op een andere manier werken en is het niet meer mogelijk om deze hiervoor te gebruiken.

We zouden het nog werkend kunnen maken, maar om dit aan te passen is een aardige klus. We hebben besloten om niet meer afhankelijk te willen zijn van Google, daarbij komt ook dat alle data van de luisteraars ook bij Google wordt opgeslagen wat verre van ideaal is. We hebben besloten om een andere bestaande statistieken applicatie te gebruiken die we zelf kunnen hosten en beheren zodat alle data van de luisteraars op onze eigen servers staat.

We zitten nu in de eerste testfase met deze nieuwe streaming webapplicatie en testen het op momenteel op Icecast streams. Hierbij was het de uitdaging om de stream data elke twee minuten naar de applicatie te sturen waarna deze de data weer teruggeeft naar een overzichtspagina.
We willen dit ook nog gaan testen en toepassen voor SHOUTcast en Wowza Media Server (video streams). Het is ook mogelijk om je website bezoekers te meten met deze applicatie. Zo wordt het mogelijk om aan de hand van de metingen een goed inzicht te krijgen over de luisteraars en website bezoekers van je station. Aan de hand hiervan kun je doelen stellen om je station te laten groeien voor de toekomst.

Zie hieronder wat screenshots van de applicatie tot nu toe:

  • Gemiddelde luistertijd
  • Totaal aantal luisteraars per dag/ week.
  • Grafiek aantal luisteraars tegelijkertijd
  • Realtime aantal luisteraars
Streaming statistieken webapplicatie icecast