internet radio stations luisteren voorbeelden

Nieuwe versie Rocket Streaming Audio Server (RSAS) 1.0

Na meer dan een jaar van ontwikkeling, is RSAS 1.0 nu beschikbaar. Rocket Streaming Audio Server (RSAS), die 3 jaar geleden voor het eerst werd uitgebracht is een hoogwaardige webserver die is ontworpen voor het leveren van live streaming-audio via internet, met een lage latentie en een hoge luistercapaciteit.

RSAS 1.0 biedt nieuwe functies en betere prestaties dan ooit tevoren.
Elke nieuwe functie is ontworpen met het oog op bruikbaarheid, terwijl ze de ongeëvenaarde hoge prestaties blijven bieden waarnaar ze naar streven.

Vandaag de dag verzorgt RSAS live streaming audio voor duizenden radiostations, grote sportteams, overheden, nationale publieke omroepen, hulpdiensten, telecomoperators en Radio Mast CDN.

Wat is er nieuw in RSAS 1.0?

HLS-audio
HLS is een modern streamingprotocol dat is ontworpen voor een betere betrouwbaarheid en een lager batterijverbruik op mobiele apparaten. Tot nu toe werd HLS voor live streaming audio beperkt geaccepteerd door radiozenders vanwege een gebrek aan ondersteuning van encoders en streamingservers, omdat het niet wordt ondersteund door Icecast en SHOUTcast. HLS-audiostacks in het wild bestaan ​​vaak uit ad-hoc shell-scripts, obscure FFMPEG-commando’s en verschillende aan elkaar geplakte webservers die niet de robuustheid en waarneembaarheid hebben die door uitzendingenieurs wordt verwacht. HLS wordt veel gebruikt door video streaming servers zoals de Wowza Media Server

RSAS ondersteunt nu HLS voor live audio en omroepen een eenvoudig migratiepad biedt om HLS te gebruiken voor betrouwbaardere streaming naar mobiele apparaten.

RSAS zet uw bestaande MP3- en AAC-streams om in HLS (zonder hercodering), dus er zijn geen wijzigingen aan uw bestaande encoderconfiguratie nodig en maakt HLS-audio-encoders effectief overbodig. Bovendien worden HLS-listeners opgenomen in de listenerstatistieken die worden geleverd door /health en worden HLS-listenersessies gerapporteerd in de access.log, net als traditionele HTTP-streaminglisteners, voor compatibiliteit met uw bestaande instellingen voor het verwerken van listenerstatistieken. Dankzij dit ontwerp kunnen omroepen eenvoudig HLS gebruiken zonder wijzigingen in de instellingen van uw encoder of luisteraarstatistieken. RSAS biedt een strak geïntegreerde HLS live audio-oplossing die de voordelen van HLS biedt zonder de kosten van het opnieuw ontwerpen van uw livestreaming.

Enkele van de HLS-functies in deze release zijn:

  • Bestaande MP3- en HLS-streams converteren naar HLS – schakel gewoon HLS in en voeg /hls.m3u8 toe aan het einde van uw stream-URL (m3u8)
  • ID3-metadata voor HLS
  • Integratie met /health listener counts en access.log listener session logging.
  • HLS-streams doorsturen van andere RSAS-instanties (met intelligente caching)

Advertentie-invoeging – Preroll, Midroll en Postroll
RSAS heeft nu de mogelijkheid om een ​​preroll-audioclip af te spelen voor luisteraars wanneer ze verbinding maken, voordat ze uw live audio afspelen. Voor het gemak kan uw preroll worden gespecificeerd als een URL naar een extern audiobestand, dat wordt gedownload en in de cache wordt opgeslagen door RSAS. Met deze krachtige functie kan uw preroll dynamisch worden bijgewerkt en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het distribueren van preroll-audiobestanden naar meerdere servers.

Preroll-advertenties kunnen ook dynamisch worden aangepast per luisteraar via de Listener Authentication Webhook.

Met Midroll-ondersteuning kunt u audioclips (advertenties, jingles, enz.) in het midden van uw stream invoegen. Advertentie-onderbrekingen kunnen worden geactiveerd via metadata van uw encoder of via de Manage API. Midroll-ondersteuning is programmeerbaar en vereist integratie met uw eigen midroll-webhook-handler, waarbij uw handler een lijst met audiobestanden retourneert om in een stream in te voegen.

Advertentie-invoeging wordt nog niet ondersteund met HLS, maar staat op de routekaart voor een toekomstige release.

Prestatieoptimalisaties voor HTTP/1.1 en bestandsservers
RSAS is nu ook een extreem snelle webserver voor het bedienen van statische bestanden.

Omdat HLS audio in op bestanden gebaseerde segmenten aanbiedt, hebben we HTTP/1.1 geïmplementeerd en onze statische bestandsservingcode vernieuwd om de HLS-prestaties aan zowel de server- als de clientzijde te optimaliseren. RSAS ondersteunt nu HTTP/1.1 “Keep-Alive” en bereikverzoeken voor het zoeken in statische bestanden zoals podcasts of videobestanden. (RSAS kan nu kant-en-klare MP4-videobestanden weergeven!)

Statische bestandsserving is nu volledig asynchroon en razendsnel.

Hoe snel? Op Windows verslaat RSAS zowel nginx als Apache in statische bestandsaanvragen per seconde. Op Linux verslaat RSAS Apache en sluit het aan bij nginx in single-threaded prestaties.

rsas server hls m3u8 audio streaming
Wachtwoordbeveiliging
Op veler verzoek kan het /health-eindpunt nu worden beveiligd met een wachtwoord om opsomming van uw streams te voorkomen. We hebben ook mount-specifieke //health-eindpunten geïntroduceerd, die ook met een wachtwoord kunnen worden beveiligd.

Meer Icecast API’s
Voor een betere integratie met Icecast-statistiekplatforms van derden, implementeert RSAS nu verschillende ontbrekende Icecast-API’s, waaronder:

/admin/stats
/admin/listclients
/admin/listmounts

Voor het gebruik van deze API’s moet een worden ingesteld in uw configuratie en het inschakelen van de Icecast-compatibele statuspagina.

Ben je enthousiast geworden?” Informeer ons over de mogelijkheden met de RSAS server, email dan naar info@live-streams.nl

Wij leveren de RSAS server via het radio paneel MSCP Pro