internet radio stations luisteren voorbeelden

Hardware audio encoder Barix instreamer

Er zijn natuurlijk genoeg software encoders maar er zijn ook een aantal hardware encoders zoals o.a. de Barix instreamer. Inputs zijn ethernet/utp aansluiting en audio tulp input. Via een webinterface kan je dan de encoder instellen. Je kan instellen dat de de barix streamt naar SHOUTcast of Icecast streaming account.

Dit is ideaal voor live evenementen, op locatie kan je dan streamen naar een streaming account. Dit streaming account kan je weer oppakken in je Playout software. Barix levert ook een extreamer 100, met deze kan audio ontvangen van een SHOUTcast of Icecast account. Deze 2 items worden gebruikt vaak bij studio (instreamer) en zendtoren (extramer).

Nieuwere alternatief waar we nog geen genoeg informatie over hebben is de DEVA DB91TX. De prijs is iets goedkoper (zie hier en specs) en kan ook uitgaan HE-AAC (v.1 and v.2) leveren. De Barix kan alleen MP3 streamen tot 320Kpbs of type PCM.

Wil je voor een evenement een hardware encoder huren dat kan bekijk hier de informatie.

Barix webinterface encoder shoutcast icecast
hardware streaming encoder barix instreamer 100