Veelgestelde vragen

Q?

Hoe vul je autodj van EverestCast?

A.

Om de autodj in EverestCast te vullen ga je naar playlist en klik op All music en Add files. Sleep de mp3s in de het vak bij upload en klik daarna op de button upload.

Q?

Artiest en titel (meta data) tonen op website van een Icecast stream?

A.

Bekijk ons artikel op onze nieuws pagina over het PHP Icecast script op https://www.live-streams.nl/scripts/nowplaying-php-script-voor-icecast-v2-meta-data-uit-stream/

Q?

Hoe kunnen we de nowplaying op onze website krijgen met SHOUTcast v2

A.

Door middel van een php file op je website te plaatsen kan je laten zien wat er nu speelt. Automatisch wordt deze titel geupdate zie hieronder de code:

Nowplaying PHP script voor SHOUTcast v2

Q?

Hoe stel ik Azuracast in voor AutoDJ en Live DJs account?

A.

Bekijk hier de uitleg voor Azuracast https://www.live-streams.nl/veelgestelde-vragen-2/azuracast-autodj-en-live-accounts-instellen/

Q?

Hoe stel ik MSCP pro in voor streaming en AutoDJ?

A.

Kijk hier voor meer uitleg/instellen voor MSCP pro accounts: https://www.live-streams.nl/veelgestelde-vragen-2/mscp-pro-uitleg-instellen-stream-en-autodj/

Q?

Hoe moet ik Centovacast instellen voor de AutoDJ

A.

Kijk op https://www.live-streams.nl/veelgestelde-vragen-2/centova-cast-uitleg-hoe-in-te-stellen/ hoe je Centovacast kan instellen met Autodj

Q?

Ik heb ProppFrexx geinstalleerd en hoe kan ik nu muziek automatisch laten afspelen?

A.

Zie hier de uitleg voor het radio programma ProppFrexx onair https://www.live-streams.nl/radio-stream-tips/aanmaken-programma-in-proppfrexx-on-air/

Q?

Autodj stopt wel eens met draaien sinds ik nieuwe mp3 files er op heb gezet, hoe kan dit?

A.

Waarschijnlijk zit er een kapotte mp3 file tussen. Je kunt de mp3's nakijken op je eigen pc met het programma "Check mate" download hier het programma: http://checkmate.gissen.nl

Q?

Ik kan niet luisteren naar SHOUTcast v2 mijn encoder draait, hoe kan ik dit oplossen?

A.

Zet in je encoder de server op "private" (niet public dus). Wil je wel public draaien dan heb je een authhash code nodig deze kan je aanvragen en kan je dan zetten in je eigen SHOUTcaast stream (Login in op SHOUTcast beheer dus:  http://ip;port/admin.cgi (dit met je gebruikersnaam: admin en je gekregen wachtwoord) :

Je Authhash krijg je als volgt, met versie 2.6 aanmelden op hun radio portal. Om een oudere versie 2.5 op public te zetten kan je deze pagina gebruiken:
https://authhash.shoutca.st/

Q?

In CentovaCast hoe kan ik overschakelen van on-demand naar live streaming?

A.

Login in CentovaCast, en onder "Server Control" klik op "Stop Server" ga dan naar "Configure Server" en klik dan op het tab venster "Auto DJ" bij AutoDJ status: kan je aangeven "Permitted and enabled" (Auto DJ aan)
of "Permitted, but disaled" (live stream, zelf aasturen met encoder software), klik daarna op Update. Ga dan naar "Server Control" klik op "Start Server". Let op voor ondemand streaming moet je wel mp3 hebben staan in de map Media, die te bereiken is onder je FTP account. En je zult een playlist moeten aanmaken voordat je de stream kan starten voor autodj.

Q?

Hebben jullie de AAC en MP3 encoder (dll) voor de gratis Altcast?

A.

Je kunt hier Altacast (de vervanger van Edcast) hier te downloaden voor Standalone of voor Winamp. En hier kun je de laatste mp3 encoder  (lame_enc.dll) downloaden en hier de laatste AAC encoder (libFAAC.dll).  Deze files plaatsen in de directory van Altcast en Altcast opnieuw starten. 

Q?

Doen jullie ook aan sponsoring?

A.

Ja, we geven een korting op de stream. Mail ons voor meer informatie.

Q?

Hoe kan ik mijn stream(s) opzeggen?

A.

Hier is een speciaal formulier voor. U  kunt het formulier hier downloaden en uitprinten. Graag volledig invullen en opsturen per post of inscannen en per e-mail versturen naar info@live-streams.nl.

Q?

Wat is de opzegtermijn?

A.

Opzeggen van het contract kan op elk moment na de eerste maand.
Uitzonderingen zijn de aanbiedingen.

Q?

Wat is een slot?

A.

Een slot is het aantal gebruikers wat er op dat moment tegelijkertijd kan luisteren.

Q?

Wat gebeurt er als ik besteld heb?

A.

Wij controleren of de ingevulde gegevens juist zijn.  U krijgt dan de factuur per e-mail toegestuurd. Na betaling of overhandigen van betalingsbewijs wordt de stream aangemaakt en de gegevens per e-mail verstuurd.

Q?

Welke betaalmethodes zijn er?

A.

De betaling kunt u voldoen middels een automatische incasso, iDEAL online, Paypal of creditcard of door het geld overmaken op onze bankrekening nummer.

Q?

Wat is de minimale afname per stream?

A.

De minimale afname per stream is 20 slots.

Q?

Kom ik achteraf voor verrassingen te staan met een hogere rekening?

A.

Nee, u betaald per aantal slots. Dit aantal wordt vast ingesteld en u betaalt vooraf de rekening. U kunt nooit het maximal ingestelde aantal slots overschrijden dan waar u voor betaald heeft.

Q?

Meldt live-streams.nl onze stream aan bij de Sena of Bumra?

A.

U bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud van uw stream en u dient zelf zorg te dragen voor aanmelding bij Buma Stemra en Sena.

Q?

Zit ik aan een contract verbonden als ik een stream pakket afneem?

A.

Opzegtermijn is één maand. Uitzonderingen op aanbiedingen, na periode aanbieding 1 maand opzegtermijn.

Q?

Werken de SHOUTcast/Icecast streams met de media of itunes player?

A.

Ja, u krijgt bij onze accounts 3 types luisterlinken geleverd:  winamp, itunes en mediaplayer.