Radio Pro van FluviusMedia

Onlangs hebben we het nieuwe Radio automatiseringsprogramma "Radio Pro" van FluviusMedia getest. Het programma valt makkelijk te installeren maar het instellen gaat wel net even anders als bij andere radio automatiseringsprogramma's. Via een filebrowser kun je een muziekmap aan je favorieten toevoegen, deze map kun je dan later weer aanroepen in een clockwheel (playlist generator).  Door middel van filters of tags aan je muziek bestanden te koppelen kun je een playlist maken en laten bepalen welke muziek deze afspeelt. Via een scheduler is het mogelijk om het aangemaakte clockwheel op tijd/datum aan te roepen.

feat_timeline300

Het programma werkt niet met de gebruikelijke decks maar met een visuele timeline waarin je de songs in sporen achter elkaar ziet. Dit ziet er mooi uit.

Het programma bevat een encoder om te streamen naar een Icecastv2  of SHOUTcast  server. Verder zit er ook nog een redelijk goede multiband compressor in.
Op het moment van schrijven is het programma nog in beta status, binnenkort zal de betaalversie op de markt komen. Wij hebben de Nederlandse makers van het programma gevraagd naar de te verwachten kosten voor de uiteindelijke standalone versie. Een losse versie met beperkte updates zal ongeveer tussen de 120 euro kosten.

Wil je het zelf testen meld je aan op deze pagina: http://fluviusmedia.com/order#register

Comments are closed.